VACATURE: Stagiair(e) bij het Nederlandse Consulaat General te Shanghai – Innovatie Attaché Netwerk

Het Nederlands Consulaat-Generaal te Shanghai (Innovatie Attaché Netwerk) is op zoek naar een stagiaire voor een periode van 3 maanden, beginnend in de eerste week van september 2018.

Volg je een universitaire opleiding en ben je op zoek naar een stage waarmee je resultaten kunt bereiken? Zoek je een stage waarbij je tegelijkertijd je horizon én je netwerk kunt verbreden?

Achtergrond 

Het Innovatie Attaché (IA) Netwerk (in het Engels; Holland Innovation Network) zet zich in voor de versterking van de Nederlandse concurrentiekracht op de langere termijn d.m.v. wetenschappelijke en technologische samenwerking. Het IA-netwerk in China vertegenwoordigt de innovatieve sectoren van Nederland en informeert Nederland over trends, ontwikkelingen en kansen in China. Er wordt veel samengewerkt met bedrijven, universiteiten, kennisinstituten en overheidsinstanties vanuit onze vestigingen in Beijing, Shanghai en Guangzhou.

Werkomgeving

Het Nederlands Consulaat-Generaal in Shanghai behartigt de belangen van Nederlanders en Nederlandse bedrijven/organisaties uit verschillende sectoren (hightech, chemie, energie, agricultuur etc.). Door de toegenomen relevantie van China in de mondiale kenniseconomie is wetenschap en technologie een belangrijk deel van de activiteiten van de ambassade en consulaten.

Stageomschrijving 

De Nederlandse aerospace industrie (in dit geval vliegtuigbouw, -onderhoud en luchthavenontwikkeling) wil graag meer inzicht krijgen in de actuele structuur van de Chinese aerospace industrie. In samenspraak met branche vereniging NAG (www.nag.aero)  zal de stagiair een actueel overzicht creëren van dochterbedrijven van Chinese staatsbedrijven AVIC, COMAC en AECC, alsook van de belangrijkste personen binnen deze organizaties. Dit zal gedaan worden aan de hand van desk-research (patenten, wetenschappelijke publicaties, Chinese websites). Daarnaast zal er contact moeten worden gelegd met experts in de industrie.

Daarnaast kan de stagiair zich part-time bezighouden met de dagelijkse werkzaamheden van het IA-netwerk; evenementen organizeren en het in kaart brengen van de relevante netwerken en kansen op het gebied van R&D, in diverse sectoren gerelateerd aan innovatie, technologie en/of wetenschap.

Profiel van de stagiair(e) 

Van de stagiair(e) wordt flexibiliteit en improvisatietalent verwacht. Je dient na een korte introductieperiode in staat te zijn redelijk zelfstandig te functioneren. (Basis) Kennis van het Mandarijn wordt sterk geprefereerd. Een technische achtergrond is een pre. Je bent je bewust van de openbare rol van een consulaat-generaal.

Verder:

  • Ben je de gehele duur van de stage beschikbaar.
  • Je bezit de Nederlandse nationaliteit.
  • Je volgt een universitaire opleiding bij een erkende onderwijsinstelling (nationaal of internationaal).
  • Hoewel technische kennis van de luchtvaart niet nodig is, wordt affiniteit met de luchtvaartindustrie verwacht.
  • Je staat gedurende de gehele duur van de stage ingeschreven.

Wat bieden wij

Het Nederlands Consulaat-Generaal in Shanghai biedt een uitdagende, leerzame en veelzijdige stage, waarbij je snel eigen verantwoordelijkheden kunt verwachten en een groot netwerk op kunt bouwen.

Huidige stagiair: “Tijdens de stage kom je veel te weten over de nieuwste technologische ontwikkelingen, werk je met innovatieve bedrijven in de regio en bouw je unieke ervaring op met zakendoen in China”.

Voorwaarden en vergoedingen

Vind hier de Algemene voorwaarden en vergoedingen. Het betreft een voltijdaanstelling (40 uur per week) voor een periode van drie tot vier maanden.

Meer weten en/of solliciteren

Stuur je CV en een motivatiebrief naar china@hollandinnovation.cn. Een aantal kandidaten zal worden uitgenodigd voor een Skypegesprek.

Meer informatie is te vinden op onze website: www.hollandinnovation.cn (voor de WeChat gebruikers, scan de QR-code hieronder). Mocht je vragen hebben dan kan je David Bekkers ook bereiken op db@hollandinnovation.cn.

De deadline van reageren is 31 mei 2018.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *