VACATURE: Stagiair(e) bij het Nederlandse Consulaat Generaal te Shanghai – Innovatie Attaché Netwerk

Stagiair(e) bij het Nederlandse Consulaat Generaal te Shanghai – Innovatie Attaché Netwerk

Het Nederlands Consulaat-Generaal te Shanghai (Innovatie Attaché Netwerk) is op zoek naar een stagiaire voor een periode van 5-6 maanden, beginnend in maart 2019.

Volg je een universitaire opleiding en ben je op zoek naar een stage waarmee je resultaten kunt bereiken? Zoek je een stage waarbij je tegelijkertijd je horizon én je netwerk kunt verbreden?

Achtergrond

Het Innovatie Attaché (IA) Netwerk (in het Engels; Holland Innovation Network) zet zich in voor de versterking van de Nederlandse concurrentiekracht op de langere termijn d.m.v. wetenschappelijke en technologische samenwerking. Het IA-netwerk in China vertegenwoordigt de innovatieve sectoren van Nederland en informeert Nederland over trends, ontwikkelingen en kansen in China. Er wordt veel samengewerkt met bedrijven, universiteiten, kennisinstituten en overheidsinstanties vanuit onze vestigingen in Beijing, Shanghai en Guangzhou.

Werkomgeving

Het Nederlands Consulaat-Generaal in Shanghai behartigt de belangen van Nederlanders en Nederlandse bedrijven/organisaties uit verschillende sectoren. Door de toegenomen relevantie van China in de mondiale kenniseconomie is wetenschap en technologie een belangrijk deel van de activiteiten van de ambassade en consulaten.

Stageomschrijving

Aan het begin van de stage vinden er activiteiten plaats op het gebied van photonics en semiconductors, waarbij de stagiaire kan helpen bij de praktische organisatie. Later is er meer tijd om bij de strategische voorbereidingen betrokken te zijn, zoals voor een bijeenkomst van het Holland Science Network in China in april, een netwerk van Nederlandse wetenschappers in China en Chinese wetenschappers met een achtergrond in Nederland; maar ook bij evenementen rondom solar PV (SNEC PV Power Expo 4-6 juni), en consumer electronics (CES Asia 26-28 juni).

Het is ook mogelijk om een deel van te tijd te gebruiken voor een eigen project dat relevant is voor het IA-netwerk. Denk hierbij aan het in kaart brengen van nieuwe trends en sectoren, of het opbouwen en matchen van een netwerk aan Chinese en Nederlandse zijde binnen een nieuwe sector. Zelf zijn wij bijvoorbeeld geïnteresseerd om activiteiten binnen de landbouw, voedsel en farmaceutische/medische hoek uit te breiden.

Daarnaast zal de stagiair zich part-time bezighouden met de dagelijkse werkzaamheden van het IA-netwerk, zoals evenementen organiseren of bijwonen, social media bijhouden en zichtbaarheid vergroten. 

Profiel van de stagiair(e) 

Van de stagiair(e) wordt flexibiliteit en improvisatietalent verwacht. Je dient na een korte introductieperiode in staat te zijn redelijk zelfstandig te functioneren. (Basis) Kennis van het Mandarijn wordt geprefereerd. Een technische achtergrond is een pre. Je bent je bewust van de openbare rol van een consulaat-generaal.

Verder:

  • Ben je de gehele duur van de stage beschikbaar.
  • Je bezit de Nederlandse nationaliteit.
  • Je volgt een universitaire opleiding bij een erkende onderwijsinstelling (nationaal of internationaal).
  • Je staat gedurende de gehele duur van de stage ingeschreven.
  • Technische kennis van (of op zijn minst affiniteit met) een sector waar samenwerking op innovatie met China belangrijk is wordt van je verwacht.

Wat bieden wij

Het Nederlands Consulaat-Generaal in Shanghai biedt een uitdagende, leerzame en veelzijdige stage, waarbij je snel eigen verantwoordelijkheden kunt verwachten en een groot netwerk op kunt bouwen.

Een van onze eerdere stagiairs: “Tijdens de stage kom je veel te weten over de nieuwste technologische ontwikkelingen, werk je met innovatieve bedrijven in de regio en bouw je unieke ervaring op met zakendoen in China”.

Voorwaarden en vergoedingen

Vind hier de Algemene voorwaarden en vergoedingen. Het betreft een voltijdaanstelling (40 uur per week) voor een periode van vijf tot zes maanden.

Meer weten en/of solliciteren

Stuur je CV en een motivatiebrief naar china@hollandinnovation.cn. Een aantal kandidaten zal worden uitgenodigd voor een Skypegesprek.

Meer informatie is te vinden op onze website: www.hollandinnovation.cn (voor de WeChat gebruikers, scan de QR-code hieronder).

De deadline van reageren is 12 December 2018.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *